Preguntas y respuestas Dirección General de Comercio sobre aperturas de comercios.

  • Categoria: General
  • Publicado 15/03/2020
Preguntas y respuestas Dirección General de Comercio sobre aperturas de comercios.

1) Quins locals i establiments comercials poden obrir al públic? Poden obrir al públic: establiments comercials minoristes d'alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, establiments farmacèutics, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, combustible per a l'automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.

2) Quins locals o establiments comercials no poden obrir al públic? No poden obrir al públic: museus, arxius, biblioteques, monuments, així com dels locals i establiments en els quals es desenvolupin espectacles públics, les activitats esportives i de lleure indicats a l'annex “Relación de equipamientos y actividades cuya apertura al público queda suspendida con arreglo a lo dispuesto en el artículo 10.3”. Tampoc poden obrir al públic: les activitats d'hostaleria i restauració; sí poden prestar-se exclusivament serveis de lliurament a domicili. Es suspenen així mateix les revetlles, desfilades i festes populars, i per tant tots els comerços al públic lligats a aquestes autoritzacions d’activitat.

3) Si el meu local o establiment és de cara al públic però no entra a cap de les categories anteriorment esmentades, què he de fer? Com a regla general, “se suspende la apertura al público de los locales y establecimientos minoristas”. Per tant, si el local o establiment no s’hi esmenta explícitament com a autoritzat al punt 1), s’ha d’atendre a la regla general.

4) Si el meu local o establiment no és de cara al públic i no entra a cap de les categories anteriorment esmentades, què he de fer? Les empreses i els professionals que continuen la seva activitat ho hauran de fer evitant aglomeracions i controlant que els empleats mantinguin la distància de seguretat de almenys un metre per tal d'evitar possibles contagis. Com a recomanació general, tota activitat econòmica estarà supeditada a criteris sanitaris i l’autoritat competent el podrà suspendre si pot suposar un risc de contagi.

5) El meu establiment obri al públic. Quines mesures he de prendre? Si el local o establiment està autoritzat per a l’obertura al públic, ha d’evitar aglomeracions i controlar que els consumidors i els empleats mantinguin la distància de seguretat de almenys un metre per tal d'evitar possibles contagis. Els empleats, si han d’efectuar desplaçaments a o des del lloc de feina, és recomanable que duguin identificacions i/o documentació suficient que justifiqui els dits desplaçaments. 

Noticias relacionadas:

AFEDECO se queja por el caos del Coll d'en Rabassa.

General

EL COMITÉ DE AFEDECO TRASLADARÁ hoy VIERNES A LA CONSELLERA D'OBRES I INFRAESTRUCTURAS DEL CIM, MERCEDES GARRIDO, SU MALESTAR POR LAS RETENCIONES DEL TRÁFICO RODADO QUE AFECTAN A SUS ASOCIADOS DEL...

Se celebrará por primera vez en Palma de Mallorca el Salón FrankiBalears

General

El próximo 6 de junio de 2019 se celebrará por primera vez en Palma de Mallorca el Salón FrankiBalears en el Hotel Melia Palma Bay, una iniciativa que situará a la ciudad de Palma y por su...


Comentarios

Se el primero en dejar un comentario


Publicar un comentario

Tendencias

Últimas noticias

Newsletter

Suscríbete a nuestro Newsletter y no te pierdas ninguna novedad.